Telefoon: +31 (0541) - 662033 | Fax: +31 (0541) - 662314 | info@hermelink-schilderwerken.nl |

Lakgietmachine

V
oor het coaten van grote partijen hout, kan er bij Hermelink gekozen worden voor het gebruik van de Leif & Lorentz lakgietmachine. Per werkdag kunnen er met deze machine tot 4000 strekkende meter aan balkhout, schroten, glaslatten, plinten enz. tot een breedte van 50 centimeter aan alle zijden van een laklaag worden voorzien.

Wij gebruiken een Leif & Lorentz lakgietmachine B2-400 met een kantelbare transporttafel, een doorvoersnelheid van 30 – 150 m/min en een verfopbreng van 50 – 350 gr/m2. Hierna voorziet het verfgordijn het hout eenzijdig van een laklaag. De dikte van deze laag kan naar gelang worden ingesteld. Door het ingenieuze systeem wordt het materiaal dat zich niet aan het hout hecht opgevangen en teruggevoerd, waardoor 0% verloren gaat. De houtsplinters die mogelijk vrijkomen worden door de ingebouwde filter tegengehouden waardoor vervuiling van de laklaag wordt voorkomen en een egale laagdikte wordt gegarandeerd.

Nadat de schroten door het verfgordijn zijn gegaan worden ze in een stapelkar gepakt. Hierbij is het van belang dat er voldoende ruimte tussen de planken zit voor het beste droogresultaat. Wanneer de onderzijden van de schroten voldoende gedroogd en uitgehard zijn, wordt het complete proces herhaald voor de bovenzijde.

Voor meer uitleg over de investering van Hermelink in een lakgietmachine, kunt u hier terecht voor een artikel in de SchildersVakkrant.